BeLux Blog

Automatisering van provisioning halveert datacenterkosten

Een paar jaar geleden werd Cisco’s traditionele business bedreigd. SDN had toen inderdaad mogelijk het potentieel om hardware voor netwerkswitching overbodig te maken. Op dit kruispunt in de geschiedenis van onze organisatie richtte CEO John Chambers zich tot zijn vier innovatie-experts MPLS: Mario, Prem, Luca en Soni. Hoe moest Cisco SDN aanpakken en er voordeel uit halen? Een SDN start-up overnemen of zelf een SDN-controller bouwen? In de huidige applicatieve economie wilden we de activatie van toepassingen in datacenters versnellen ongeacht fysieke of virtuele netwerken, homogene of heterogene serverparken, het beveiligingsniveau of opslagsysteem. Naarmate IT verder richting cloud evolueert, hebben we nood aan wendbare techniek en de eenvoud van click-to-activate.

(more…)

Tags:,

Spin-ins houden ons al 30 jaar aan de top

Onlangs was Soni Jiandani te gast bij ons in Diegem. Soni is één van de magic four die onze CEO John Chambers de voorbije 20 jaar al een paar keer met een hoop dollars wegstuurde om het volgende revolutionaire product te gaan ontwikkelen. Zij kwamen niet aan het hoofd van spin-offs maar wel van ‘spin-in start-ups’ die Cisco nadien weer opkoopt. Het is een van de pijlers van onze innovatiestrategie, naast acquisities en interne innovatie via R&D.

(more…)

Tags:, , ,

Graag 365 Girls in ICT-dagen

Het is vandaag een heuglijke dag, want de VN schenkt wereldwijd aandacht aan de Girls in ICT. Wij verwelkomen vandaag alvast meer dan 3000 meisjes in ruim 80 van onze kantoren om te proeven van een job in onze sector. Zelf organiseer ik een innovatieworkshop bij het Digital Leadership Institute International. De Girls in ICT-dag is een prachtig initiatief, maar we moeten al denken aan het vervolg.

(more…)

IT security is ook een individuele verantwoordelijkheid

We springen, samen met Bart Tommelein, op de barricades als het om de privacy-instellingen van Facebook gaat en huiveren wanneer kinderfoto’s van Pinterest op koffiekoppen worden verkocht. We willen beschermd worden en willen niet dat malafide organisaties onze gegevens verspreiden of gebruiken. Tegelijk zijn er slechts weinigen die zich de moeite getroosten om de overeenkomsten te lezen en de privacy-instellingen volledig onder de knie te krijgen. Online beveiliging – en misschien ook wel privacy – lijkt nog steeds iets dat opgelost moet worden van bovenaf. Zo gaat het ook binnen bedrijven.
(more…)

Tags:,

Alexander goes Digital: het zit goed met de agenda, nu nog de uitvoering

Hoog politiek bezoek op het Beltug VIP event deze week. Vice-Eerste Minister voor Digitale Zaken en Telecom Alexander Decroo kwam zijn Digitale Agenda toelichten. En dus spitste ik de oren, want de voorbije jaren ontbrak het ons toch een beetje aan een échte digitale agenda. Vanzelfsprekend was ik benieuwd hoe wij konden bijdragen aan zijn plannen.
(more…)

Tags:, , , ,

Houdt uw beveiligingsbeleid rekening met het nieuwe werken?

De meeste bedrijven hebben zich aangepast aan het nieuwe werken, bleek vorig jaar uit het Connected World Technology Report van Cisco, een wereldwijd onderzoek dat peilt naar de impact van technologie op onze manier van leven. Meer dan de helft van de respondenten is zo goed als altijd beschikbaar voor het werk en het gros van de respondenten gaf aan dat smartphones de belangrijkste werktoestellen worden voor medewerkers. In 40% van de bedrijven mogen medewerkers met eender welk toestel verbinding maken met het bedrijfsnetwerk om hun job uit te voeren. Eén respondent op vier liet weten te mogen thuiswerken.
(more…)

Tags:, , ,

Eén medewerker op zes ervaart security als rem op innovatie

Tegenwoordig lees ik elke week wel een nieuwtje over een Belgische start-up die vers geld ophaalt om zijn product verder te ontwikkelen of nieuwe markten aan te boren. Geweldig voor onze regio en thumbs up voor iMinds en consoorten. Blijven innoveren is belangrijk, want voor elke start-up die doorbreekt is er wel een gevestigde waarde die in de vergetelheid sukkelt. Vraag maar aan Kodak, Nokia, Commodore en Wang Computers, Newsweek of Grundig. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

(more…)

Tags:, ,

Ja, het kan ook anders

Ik herinner mij nog levendig de periode dat ICT-bedrijven kandidaat-medewerkers trachtten te overtuigen met firmawagens en andere incentives. Eentje had het zelfs bestaan om een sollicitatieronde te organiseren in een BMW-garage. Jarenlang moesten teambuildingactiviteiten zo exclusief, zo duur en liefst zo exotisch mogelijk zijn. Maar zoals Hans het ook dagelijks op de radio brengt: het kan ook anders.

(more…)

Hoe slim zijn onze burgemeesters?

Gisteren startte de tweede editie van het Internet of Things World Forum in Chicago. Zowat 1.500 deelnemers zullen er de enorme mogelijkheden bespreken die het Internet of Things, en het Internet of Everything te bieden heeft.

Vandaag maken vooral industriebedrijven gebruik van de mogelijkheden van het Internet of Things, bijvoorbeeld voor de automatisering van productieprocessen. Stilaan groeit ook de interesse vanuit de publieke sector, en daar wil ik het even over hebben. Het past misschien wel in de Digitale Agenda van minister Alexander De Croo.

Bij Cisco hebben we het doorgaans over Internet of Everything (IoE). In tegenstelling tot het Internet of Things verbindt het IoE ook processen, data, en personen. Het Internet of Things “beperkt” zich tot het fysische aspect dat objecten, sensoren, en machines met elkaar verbindt. (more…)

Tags:

Valt er nog iets te beleven in uw voetbalstadion?

Terwijl ik dit schrijf liggen onze Rode Duivels op een massagetafel ergens in het rattenhol van Zenica.
Als u dit leest (wie weet?) hebben ze hopelijk gewonnen, en eens te meer voor spektakel gezorgd.
Want voetbal is sport, spektakel, entertainment, en ook wel een beetje (veel) geld.
In ieder geval gaat er heel wat om in en rondom het voetbal.
Samen met onze nationale trots maakt heel België zich op voor het EK 2020 waar de Rode Duivels wellicht de openingsmatch zullen spelen in een gloednieuwe voetbaltempel.
Er is de jongste tijd nogal wat te doen omtrent voetbalstadia.
Zelf woon ik in het Gentse en ben ik wat trots op de Ghelamco arena, onbetwistbaar het mooiste stadion van België.
Alvast een goede stap in de juiste richting maar het kan veel en veel beter!

Uit een recent onderzoek van Agoria blijkt immers dat bijna negen op tien Belgische voetbalfans vaker naar het voetbal zouden gaan als onze profclubs meer zouden investeren in hun stadioninfrastructuur en fanbeleving.

(more…)

Tags:

More Posts