BeLux Blog
Share

Het Centre Médical Héliporté blijft in de lucht tijdens de pandemie


January 7, 2021


Het Centre Médical Héliporté (CMH) is een medisch urgentieteam dat slachtoffers van ongevallen per helikopter vervoert. Het is gevestigd tussen Luik en Bastenaken. Zoals de meeste organisaties in de wereld heeft het CMH zich met telewerken aangepast aan de huidige pandemie. Om de interne en externe samenwerking mogelijk te maken, was er nood aan een efficiënt videoconferentiesysteem. “We hebben regelmatig teamvergaderingen, naast de wekelijkse managementcomités, de raden van bestuur, telefoontjes met onze partners, enzovoort. Bovendien kunnen onze vergaderingen soms een hele dag in beslag nemen”, zegt Olivier Pirotte, operationeel coördinator CMH.

CMH en Cisco zijn snel en voordelig omgegaan met de operationele complicaties door het coronavirus. In samenwerking met Cisco Refresh hebben we een jaarlicentie verleend voor Webex, samen met een Webex Board interactief display.

Nu doe ik al mijn oproepen via Webex. Het systeem is handig en gebruiksvriendelijk. Als de mensen met wie we praten de software niet hebben, hoeven ze niets te installeren. We hoeven alleen maar een link te delen zodat ze kunnen inbellen.

Het centrum had in het verleden al met Cisco samengewerkt om de connectiviteit van het complex en de bijbehorende apparatuur te verbeteren. De organisatie was tevreden van die eerste ervaring, en besloot ons opnieuw te vertrouwen.

Olivier Pirotte : “We installeerden het scherm in de vergaderzaal en het beantwoordt precies aan onze behoeften. Het is van onschatbare waarde voor ons. Werken en samenwerken is vandaag heel wat eenvoudiger: we kunnen de vergaderingen volgen in video van hoge kwaliteit. Dat is erg aangenaam. Zulke apparatuur hadden we zonder de tussenkomst van Cisco niet kunnen aanschaffen. De besparing die we realiseren is enorm!

De coördinator gaat verder: “Met Webex blijven we in contact met de collega’s, we bellen elkaar, delen documenten, video’s of onze schermen alsof we in dezelfde kamer zijn. Daarnaast was gegevensbeveiliging een belangrijk aandachtspunt voor ons. We verwerken immers veel vertrouwelijke informatie. Met Cisco en Webex weten we dat we met vertrouwen kunnen handelen en dat is geruststellend.

Wij zijn overtuigd, de software is al volledig verankerd in onze werking. We verliezen minder tijd aan verplaatsingen en kunnen efficiënter plannen.

Het CMH denkt er over na om videoconferenties te blijven gebruiken na de pandemie, weet Pirotte: “De prestaties en de kwaliteit van zowel de hard- als software zijn prima. Het doet ons ook wel iets dat een groot wereldwijd bedrijf als Cisco ondersteuning biedt aan kleine bedrijven en zorginstellingen als de onze. We waarderen dit gebaar ten zeerste.

Virtuele inzamelingsacties in de toekomst?
Het Centre Médical Héliporté is onafhankelijk en de steunt in hoofdzaak op donaties die ingezameld worden tijdens fondsenwervingen en liefdadigheidsevenementen. Die events zijn sinds maart onderbroken door de gezondheidsmaatregelen. “We voelen het in onze werkingsmiddelen met een tekort van ruim honderdduizend euro. We zijn van plan om die events op korte termijn virtueel te organiseren. Met Webex zijn we dan goed uitgerust“, besluit Olivier Pirotte.

Voor meer informatie over de werking van het Centre Médical Héliporté, kun je onderstaande video bekijken:

 

Tags:
Leave a comment