BeLux Blog
Share

Cisco lanceert eerste online kaart met realtime internet- en cloudpannes


February 23, 2022


Het professionele en privégebruik van breedbandinternet en cloudsoftware is tijdens de pandemie met 25 tot 45 procent gestegen. Storingen kosten bedrijven dan ook handenvol geld en tijd, zeker in het licht van het hybride en thuiswerken. Daarom heeft Cisco nu Application Outages en de Internet Outage Map ontwikkeld, de eerste online kaarten die de realtime status van internetconnecties en van alle cloudtoepassingen (SaaS) ter wereld en dus mogelijke pannes weergeven.

De live weergave in onze internetmonitoringtool ThousandEyes geeft IT-beheerders toegang tot de historiek en de beschikbaarheid van cloudtoepassingen voor hun medewerkers, op kantoor of bij hen thuis. Naarmate de privéwoning van medewerkers een bijkantoor wordt, reiken de netwerken van bedrijven immers verder dan hun gebruikelijke kantoorperimeter.

Ze willen extra zichtbaarheid in softwareconnecties en begrijpen waar, wanneer, hoe en waarom problemen optreden die van invloed zijn op de gebruiker. IT-managers moeten dan ook zicht krijgen op toepassingen en netwerken die buiten hun controle vallen zodat medewerkers van overal productief kunnen zijn.

Zicht op alle internetpannes in de wereld

In tegenstelling tot websites die zich uitsluitend baseren op door gebruikers gerapporteerde internetproblemen, verzamelt ThousandEyes internetdata via duizenden meetpunten en miljarden metingen over de hele wereld. De allereerste publieke Cisco ThousandEyes Internet Outage Map geeft gebruikers informatie over internetstoringen op basis van actuele prestatiegegevens. Zo kunnen ze connectieproblemen snel linken aan algemene internetuitval of aan eigen, haperende wifi.

Cisco voegt aan die collective intelligence nu dus ook informatie over SaaS-applicaties toe. We koppelen de nieuwe dienst Application Outages met het Internet Insights-platform van ThousandEyes dat al inzicht geeft in de status van netwerken en internetconnectiviteit. Met Application Outages kunnen IT-teams snel connectieproblemen bij gebruikers correleren met storingen bij cloudapplicaties zelf.

Beter inzicht in Cisco Webex

In oktober lanceerde Cisco al ThousandEyes Webex Agents, voor een controle van de connectie tussen thuiskantoren en Webex-diensten. Zo kunnen IT-managers snel weten of een haperende videoconferencing te wijten is aan een slechte wifi-verbinding, problemen bij de internetleverancier of in het datacenter van Webex. In de periode tussen mei 2020 en augustus 2021 waren samenwerkingsapps als Webex de meest gecontroleerde toepassing door IT-teams.

Tags:
Leave a comment