BeLux Blog
Share

Recht blijven in moeilijke tijden


March 13, 2020


België en Luxemburg staan net als andere landen voor een ongekende situatie.  Van de ene dag op de andere zijn we gedwongen om een nieuwe manier van werken aan te nemen, anders te leren en zelfs leven.

Veel bedrijven moeten daarom de voortgang van hun activiteiten zo gestructureerd en efficiënt mogelijk verzekeren. In deze tijden van versnelde transitie zetten we alle zeilen bij om onze partners, onze klanten en alle betrokkenen te helpen. Al onze tools om thuiswerk te ondersteunen tijdens de COVID-19-epidemie zijn beschikbaar op cisco.com/go/covid19. Meer informatie over gratis beveiliging voor thuiswerkers lees je in deze blog, meer informatie over gratis telewerken via Cisco Webex lees je hier.

Stap 1: de situatie goed inschatten

Eerst moet u uw situatie beoordelen. We hebben een blog geschreven over bedrijfscontinuïteit, met meer details en een gestructureerde aanpak om u te helpen de juiste vragen te stellen. Het helpt u bij het opstellen van een concreet actieplan op basis van wat u precies nodig heeft.

De blog deelt onze eigen best practices om bedrijfscontinuïteit mogelijk te maken. Meer info in deze video ook:

In 4 stappen naar business continuity

Hier zijn 4 belangrijke dingen om te controleren:

  • Standaard connectiviteit: internet en VPN
  • Standaard samenwerking: e-mail, oproepen, vergaderingen (Webex), instant messaging
  • Professionele applicaties: functionele rollen van telewerkers en essentiële applicaties
  • Complexe use cases: virtuele evenementen bijvoorbeeld4 areas for your business continuity planning during covid 19 pandemic

Veilig thuiswerken mogelijk maken

Als u nog steeds op zoek bent naar de oplossingen die Cisco biedt om uw organisatie thuis te laten werken, kijk dan op deze one-stop-shop-pagina: cisco.com/uk/workfromhome.
U vindt er ons Webex-aanbod en hoe u weilig verbinding maakt met uw bedrijfsomgeving.

Begeleiden van de eindgebruiker

Voor veel eindgebruikers betekent thuiswerk, naast de fysieke en technische aspecten, dat ze anders moeten werken en samenwerken met klanten en collega’s. De eindgebruiker begeleiden in deze adoptiefase is cruciaal. Of u nu voor het eerst thuiswerkt of dit al jaren doet: we hebben een aantal Webex-essentials neergeschreven om van op afstand te werken. Hier is alles wat u nodig heeft om te beginnen.

Hier zijn enkele andere praktische tips om een kwaliteitsgesprek te voeren wanneer u van thuis werkt, en hoe u ook gewoon efficiënter kunt thuiswerken. Dit zijn concrete tips om een goede balans tussen werk en privé te bewaren in een ruimte die u met uw gezin moet delen.

Bijvoorbeeld:

  • Controleer je achtergrond
  • Minimaliseer afleiding door vergaderingen.
  • Gebruik een headset!
  • Wilt u een collega iets vragen ? Begin met 1: 1-chat

…. en vele andere tips in de twee blogs hierboven.

Voor meer hulp

Neem gerust contact op met vertegenwoordigers van Cisco BeLux, die u zo goed mogelijk kunnen helpen en begeleiden.

Tags:
Leave a comment