BeLux Blog
Share

Sneller op het werk


January 23, 2017


Voor mijn werk zit ik zelden meer dan een uur per dag achter dezelfde bureau. Ik heb dan ook altijd mijn smartphone bij de hand. Ik gebruik mijn iPhone ook als slimme gps in ons drukke fileland of om de digitale krant te lezen, maar hoofdzakelijk gebruik ik hem voor ‘t werk: agenda, contacten en natuurlijk Cisco Spark.

Sinds de update naar iOS10 laat de smartphonefabrikant toe dat externe ontwikkelaars deel uitmaken van zijn besturingssysteem. En met Cisco Spark waren we bij de eersten om mee native in de iPhone te zitten.

Spark mee in phone app

css3ukuueaivdtaWat betekent dat? Onze app krijgt nu toegang tot heel wat functies van het besturingssysteem van de smartphone. Wil ik naar een van m’n professionele contacten bellen via de native phone app van de iPhone, kan ik kiezen tussen een gsm-gesprek, een Cisco Spark-call of ik kan ook videobellen via Spark. Ik kan gewoon swipen om Spark gesprekken op te nemen. En als ik een Spark-call mis, staat het gewoon opgelijst in m’n gemiste gesprekken: een keer aanraken en ik bel via Spark terug. M’n gesprek wordt niet meer onderbroken bij een gsm-oproep, ik moet niet eerst nog ontgrendelen bij een inkomende Spark-call. Heerlijk eenvoudig.

Mijn smartphone heeft nu dezelfde functies als een ‘vaste telefoon’: ik heb toegang tot de telefoongegevens van het ganse bedrijf, bel via Spark en het wifinetwerk met onze eigen telefooncentrale waardoor interne en internationale gesprekken goedkoper worden. Op kantoor gebruik ik dus nog amper vaste telefonie. There’s a Spark app for that !

Maar dat is niet alles!

Nog twee iOS10 vernieuwingen zullen zakelijke gebruikers als muziek in de oren klinken. We zorgen immers ook voor betere wifi-ontvangst voor Apple hardware en zakelijke apps krijgen voortaan voorrang en dus de hoogste doorvoersnelheid.

Betere wificonnectiviteit

Als je begint rond te wandelen op kantoor, moet je iPhone zoeken naar het sterkste wifisignaal. Jij merkt er niks van, maar de processor moet vol aan de bak en tot 25 kanalen scannen. Nu zal je roamende iPhone nog dan maar zes kanalen hoeven te checken, omdat het AP waarmee je verbonden bent al zijn zes buren heeft opgelijst en dus het halve werk heeft gedaan. Roaming gaat tot acht keer sneller! Wij stellen bovendien automatisch de beste antenne voor op basis van signaal en gebruik. Dat scheelt opnieuw tijd en batterijduur.

Goed, je hebt dan het sterkste signaal te pakken. Als je collega het netwerk overlaadt met videostreams, kan je Spark-gesprek toch haperen of kun je mogelijk geen rapport raadplegen in je mobiele CRM. Tot vandaag gaven draadloze netwerken immers evenveel connectiviteit aan vrijetijd- als aan zakelijke apps.

Voorrang aan je werk-apps

Natuurlijk kon je vroeger quality of service regelen op het netwerk, maar je kon de ‘last mile’ niet aanpassen: het stuk tussen je toestel en het access point. Netwerkbeheerders kunnen nu een iOS10-profieltje maken met een soort ‘white list’ van de apps die ze willen prioriteren. Die apps komen dan in de fast lane. Zelfs bij druk wifiverkeer krijgen fast lane apps de hoogste capaciteit. In onze tests met klanten en partners was voice-over-wifi 66 keer stabieler en hadden we 90 procent minder browserfouten!

Wifi-optimalisatie en app prioritering zijn al beschikbaar sinds de firmwareupdate naar Cisco AireOS WLC 8.3, en ook voor Cisco Meraki AP’s kwam er al een update.

Tags:
Leave a comment