BeLux Blog
Share

Op zoek naar het grootste IT-talent van het land


April 26, 2022


Het aantrekken van IT-medewerkers is niet gemakkelijk en organisaties zoeken dan ook alternatieve pistes om IT-talenten sneller te ontdekken. Dit jaar organiseert Cisco België de IT Young Potential Challenge, een wedstrijd voor studenten computerwetenschappen en IT’ers tot en met 31 jaar in België en Luxemburg. Het is voor Cisco een opportuniteit om ons bedrijf en onze partners in de kijker te zetten.

Met onze Challenge richten we ons vanaf dit jaar ook op alle IT-beroepen: consultants, projectmanagers, support, enz. We hopen daarmee nog meer jonge IT-professionals en studenten te overtuigen om deel te nemen. Het doel is om het zelfvertrouwen van studenten op te bouwen en hen te inspireren, zodat ze durven deelnemen aan grotere IT-wedstrijden of om interessante stages en IT-banen te vinden.

Iedereen aan boord houden

Sinds twee jaar zit de digitalisering van onze maatschappij in een stroomversnelling. Om samen te slagen in die transitie zullen we alle beschikbare talenten nodig hebben. Met de IT Young Potential Challenge willen we jongeren blijven motiveren, en ook het belang van STEM-onderwijs onderstrepen.

Om zoveel mogelijk studenten te bereiken, spreken we ons uitgebreide netwerk van universiteiten, hogescholen en opleidingscentra aan, evenals het netwerk van de Cisco Networking Academies (NetAcad). Vanzelfsprekend zijn ook studenten die niet tot dit netwerk behoren, steeds welkom om deel te nemen en kennis te maken met onze teams, en indirect ook met onze 580 partners die dagelijks met en voor Cisco werken.

Met de Challenge kunnen we ook de aandacht vestigen op de integratiemogelijkheden of ‘programmeerbaarheid’ van onze hard- en software. Met Cisco DevNet bieden we ondersteuning aan IT-ontwikkelaars en -professionals die toepassingen of integraties met de producten, platforms en API’s van Cisco willen ontwikkelen.

Finale op 10 mei

Cisco organiseert de IT Young Potential Challenge samen met NTT en Spotit, twee trouwe partners, en met het Belgische challengeplatform EditX.

De challenge is een gratis online wedstrijd waarin deelnemers in 10 minuten maximaal 15 vragen moeten beantwoorden.  Ze hebben hiervoor de tijd tot 1 mei. Na afloop worden de 20 beste deelnemers (studenten en IT-professionals) op 10 mei uitgenodigd voor de finale in de gebouwen van Cisco in Diegem.

Interesse om zelf deel te nemen? Surf naar https://editx.eu/en/it-challenges/it-young-potential-challenge-belgium-2022.

Tags:
Leave a comment