BeLux Blog
Share

Op gepersonaliseerd ziekenhuisbezoek


February 28, 2014


Gelukkig valt het niet vaak voor, maar elke keer als ik een afspraak maak in een ziekenhuis plan ik die dag bewust geen andere afspraken. Eens je ingeschreven bent aan de balie en de juiste verdieping en afdeling hebt gevonden, is er al een halve dag gepasseerd. En dan begint het wachten nog maar.

Dat kan ook anders, want met een wifi-netwerk en een smartphone kom je een heel eind. In mijn ideale wereld kom ik in het ziekenhuis toe als patiënt of bezoeker en check gewoon snel even zelf in aan de online balie, via de gratis wifi van het ziekenhuis. Een location-based app gidst me naar de juiste plaats van afspraak.

Mijn arts weet meteen dat ik toegekomen ben. Zij krijgen meteen mijn dossier voorgeschoteld ter voorbereiding van de consultatie. Via Cisco’s Cloud DVR begint de televisie automatisch te spelen wanneer ik de wachtkamer binnenkom. Dat toestel bewaart TV-opnames in de cloud, zodat je ze overal kunt zien.

De dokter stapt even later binnen met zijn tablet, waarop hij net mijn gegevens heeft geconsulteerd. Het netwerk weet dat ik er ben, en dat de dokter ook is gearriveerd. De cloud DVR stopt met afspelen, en de IP-telefoon in de kamer past zich automatisch aan het profiel van de arts aan. Het klinkt als toekomstmuziek, maar het is al mogelijk met de Connected Mobile Experience .

Die technologie maakt het mogelijk om elke draadloos toestel te detecteren en te lokaliseren via het wifi-netwerk. Zo kan men de patiënt en de bezoeker bepaalde diensten op maat aanbieden die het ziekenhuisbezoek aangenamer maken.

 

DetectConnectEngageCMX beperkt zich niet alleen tot de zorgsector. Ook in luchthavens of hotels kan met het draadloos netwerk ombouwen tot een innovatieve structuur om plaatsgebonden diensten aan te bieden. De Connected Mobile Experience is maar een voorbeeld van hoe het Internet of Things ons leven kan vergemakkelijken.

Tags:
Leave a comment

1 Comments

  1. Zo zo leuk vooruitzicht. Dit zou een hoop gedoe kunnen besparen en dan niet alleen in het ziekenhuis.

    Als je ook nog automatisch een factuur toegestuurd kunt krijgen zou je bijvoorbeeld bij het bezoeken van een dierentuin zo naar binnen kunnen lopen.