BeLux Blog
Share

Ook in de cloud willen we kwaliteit


December 16, 2015


Vorige maand is Wuala, een clouddienst van opslagfabrikant LaCie, er definitief mee gestopt. Ze waren zo vriendelijk om me daar in de zomermaanden al op te wijzen. Zo kon ik nog rustig m’n foto’s downloaden en lokaal archiveren. Vorig jaar hadden de klanten van onlineopslagbedrijf Nirvanix amper twee weken de tijd. Het zijn jammer genoeg geen uitzonderingen en ze verhogen de potentiële onzekerheid rond cloud. Bij Cisco hebben we daarom een kwaliteitslabel ingevoerd. Onze partners worden gecertificeerd op hun architectuur, hun dienstverlening en de beschikbaarheidsgarantie.

Organisaties halen snelheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid aan als reden waarom ze cloud overwegen. Zij willen sneller inspelen op nieuwe behoeften van de business. Toch is het is voor de gebruiker niet eenvoudig om de kwaliteit van de verschillende cloudleveranciers te beoordelen. Bovendien zijn er naast de gevestigde namen ook nieuwe spelers en verrassingen: wat zijn die waard?

Het Cisco Powered-label geeft de klanten van onze klanten zekerheid over de kwaliteit van hun leverancier. Voor ons moet die aan 3 criteria beantwoorden:

1) Gevalideerde architectuur : we bekijken de onderliggende infrastructuur om maximale prestaties en beveiliging te garanderen. Cisco heeft een aantal standaard architecturen gedocumenteerd waarmee cloudleveranciers een state-of-the-art omgeving kunnen bouwen die alle gegevens beschermt, snel verwerkt en optimaal presteert. Het zijn onze Cisco Validated Designs

2) Gevalideerde dienstverlening: als er iets misgaat – ja, dat gebeurt ook – wilt u als klant iemand die ervoor zorgt dat alles zo snel mogelijk opgelost geraakt. Een Cisco Powered-leverancier volgt een proces dat gebaseerd is op ITIL – een houvast voor service- en problem management.  Het garandeert u dat uw leverancier eventuele problemen volgens een vaste werkwijze en best practices zal oplossen. Beschouw het als een garantie van bedrijfszekerheid.

3) Gevalideerde afspraken: als u belangrijke bedrijfsgegevens naar de cloud versluist, wilt u daar goede afspraken over maken. Niet elke cloudleveranciers is bereid om een verbintenis te tekenen over de dienstverlening. Met Cisco Powered dienstverleners kunt u geheel transparant service level agreements sluiten: omtrent beschikbaarheid, omtrent opslag van gegevens in bepaalde zones of landen, omtrent hersteltijden, enzovoort.

Dit label is er om klanten gerust te stellen. Onze partners hebben veel geïnvesteerd in hardware om cloud aan te bieden, maar ook in de diensten errond. Uiteindelijk meet u de kwaliteit van uw fles wijn ook via Parker. En evalueert Michelin de kwaliteit van uw restaurant. Waarom zou dat voor clouddiensten niet kunnen?

Tags:
Leave a comment