BeLux Blog
Share

NETACAD: Le grand départ


July 4, 2019


Brussel staat deze week in de schijnwerpers. Niet alleen worden de Europese topjobs er uitgedeeld, dit weekend start ook de Tour de France in onze hoofdstad. Het is, na 1958, de tweede Grand Départ vanuit Brussel. Vanuit Cisco kijken we met veel interesse naar de Ronde van Frankrijk, omdat die almaar meer door technologie gestuurd wordt.

Nieuwe data maken de race elk jaar spannender. Het is deze voortdurende innovatie, die de ronde zelfs na 115 jaar interessanter dan ooit maakt. Straks vergelijken we niet langer de tijd tussen renners, maar hoeveel watt ze trappen. Komt allemaal mooi in beeld.

Toch kijken we ook altijd naar de rol van de fameuze motards. Rijden ze niet te dicht voor de eerste renners uit? Die renners hoeven dan minder energie te trappen omdat ze als het ware worden meegezogen. Wetenschappers hebben nu bewezen dat de renners daaruit belangrijk voordeel halen. Ze winnen tot 1,4 seconden per kilometer. Dit kan cruciaal blijken te zijn in een etappe.


Netacad-motards

In ICT is het net zo. Onze Networking Academy zou je als de motorfiets in de race van bedrijven kunnen beschouwen. Door onze Netacad-cursussen te volgen, scherpen medewerkers hun technische en zakelijke vaardigheden bij. Zo kunnen bedrijven vernieuwen en voordeel halen.

Net zoals de motards dat doen met de renners in de Tour, nemen onze Netacad-instructeurs klanten en medewerkers op sleeptouw in een snel evoluerende digitale wereld. Studenten leren sneller en efficiënter en verliezen minder energie aan de bijscholing. We geven hen ook doelstellingen die ze moeten behalen, een aankomstlijn zeg maar. En net zoals het peloton beschermt tegen de wind, helpt Netacad je met peer-to-peer learning.

Meer talent opleiden

Met zijn Networking Academy wil Cisco bedrijven helpen voorzien in de meest gevraagde vaardigheden voor de digitale economie. Bijna alle mogelijke sectoren kampen met een tekort aan IT-talent.

Daarom blijven we met Cisco en onze Networking Academy vernieuwen en ontwikkelen we een curriculum dat voldoet aan de steeds veranderende vraag naar IT-vaardigheden zoals big data en analytics, cloud, cybersecurity, automatisering, machine learning en artificiële intelligentie.

Onze Networking Academy is al voor miljoenen studenten een Grand Départ geweest.

Tags:
Leave a comment