BeLux Blog
Share

Met de auto naar de stad?


July 17, 2014


Ik zou natuurlijk het openbaar vervoer moeten nemen. Toch riskeer ik het keer op keer om met de wagen de stad te bezoeken. Uit gewoonte en omdat het gemakkelijk is. Of toch zou moeten zijn, want vind er tegenwoordig maar een parkeerplaats zonder eerst een uur te moeten rondrijden. Als het van Cisco afhangt, komt er een einde aan de parkeerellende in onze steden. Ons land onderneemt ook al lovenswaardige pogingen om dat probleem te verhelpen, onze oplossing gaat nog een stapje verder.

Intelligente parkeertechnologie komt een stapje dichterbij dankzij onze samenwerking met Streetline. Die had al een technologie op basis van sensoren die het vinden van een parkeerplaats vergemakkelijkte. De sensoren van Streetline zijn verwerkt in de voetpaden langs de parkeerplaatsen. Die detecteren wanneer een voertuig de plaats bezet of verlaat. Die ruwe informatie communiceren ze via omwegen naar het cloud datacenter van Streetline, die de gegevens verwerkt en beschikbaar maakt via de gratis smartphone-applicatie. Autobestuurders kunnen in real-time de beschikbaarheid van parkeerplaatsen raadplegen.

Cisco doet daar nu nog een schepje bovenop door cameradetectie te introduceren en het parkingsysteem beschikbaar te maken via het Cisco WiFi-netwerk. Cisco’s videodetectie legt de beweging vast van alle wagens in de stad, en stuurt die informatie door naar de bevoegde diensten. Dat kan dankzij onze geavanceerde netwerktechnologie Connected Grid Router, waardoor steden het intelligent parkeersysteem kunnen toevoegen aan hun Smart City-initiatieven.

Steden zoeken manieren om nog meer verbonden te geraken, en op die manier te evolueren naar een connected city. Intelligent parkeren is daar een onderdeel, maar men kan ook andere types sensoren op een modulaire manier integreren in het parkeernetwerk. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de wegtemperatuur- en geluidsensoren. Met onze technologie helpen we steden om de levenskwaliteit van hun inwoners continu te verbeteren. The Internet of Everything maakt dat mogelijk.

SmartCity_CityoftheFuture

Tags:
Leave a comment