BeLux Blog
Share

Ja, het kan ook anders


December 31, 2014


Ik herinner mij nog levendig de periode dat ICT-bedrijven kandidaat-medewerkers trachtten te overtuigen met firmawagens en andere incentives. Eentje had het zelfs bestaan om een sollicitatieronde te organiseren in een BMW-garage. Jarenlang moesten teambuildingactiviteiten zo exclusief, zo duur en liefst zo exotisch mogelijk zijn. Maar zoals Hans het ook dagelijks op de radio brengt: het kan ook anders.

Al enkele jaren organiseren enkele van onze dapperste medewerkers de beste teambuildings die ik in mijn carrière mocht ervaren, en dit zonder geur van verbrande motorolie en bijgaande lawaaihinder of gebroken enkels. Meer dan 100 Cisco-medewerkers hebben zich gedurende een periode van 2 weken ingezet om verschillende Belgische liefdadigheidsorganisaties te helpen: De Lovie, Den Achtkanter, Diabetes liga, Equité, Fedasil, Greenlight for Girls, Habbekrats, Le Souffle de Vie, L’escale, Natagora, Natuurpunt, La Chapelle.

In groepjes van 6 tot 14 personen, onder leiding van een ‘ambassadeur’, gingen ze voor één of meerdere dagen aan de slag: van stallen uitkuisen tot kleren sorteren, van lokalen opknappen tot het netwerk installeren, van kerstgeschenken verpakken tot soep uitdelen. Een aantal collega’s ging bomen en struiken snoeien in een natuurgebied in het Pajottenland.

Het heeft ons verbazend weinig moeite gekost om onze mensen hiervoor te mobiliseren. Initieel mikten wij op 60 vrijwilligers, en het werd bijna het dubbele. Er is veel hart in de soms als harde wereld omschreven ICT sector.

Niet alleen zijn de genoemde organisaties ons erg dankbaar, maar de meeste Cisco-medewerkers hebben hun activiteit in het kader van onze Giving Back Week achteraf omschreven als hun beste teambuilding ooit. Op hun algemene vraag zullen we dit soort initiatieven meerdere keren per jaar te herhalen.

Leave a comment