BeLux Blog
Share

Ik beperk me niet graag tot ‘My generation’


August 7, 2015


Ik ben een babyboomer. Volgens een recent opiniestuk in De Volkskrant behoor ik tot
De grootste, welvarendste, best opgeleide en volgens sommigen meest verwende én tolerante generatie die de wereld ooit heeft gekend”.

“Nou moe”, zou mijn grote vriend Guust Flater zeggen.

Ik ben dan wel geen demograaf zoals mijn oude schoolmakker (en nu VUB-prof) Patrick Deboosere, maar ik ben wel bekommerd om de vergrijzing. De mijne is al lang een feit volgens zowel mijn spiegel als mijn vrouw.

Vernieuwen, ook wanneer het goed gaat
Enkele jaren geleden heb ik de ‘bevolkingspiramide’ van Cisco Belux grondig onder de loep genomen. Ik zag heel veel ervaring, heel veel competentie, heel veel maturiteit, heel veel goesting en (bijgevolg?) ook schitterende resultaten. Geen vuiltje aan de lucht, dus. Maar waren we ook toekomstbestendig?

Zelf heb ik het geluk vier schitterende kinderen te hebben die diverse letters van het ‘generation’ alfabet bezetten. Ik word dus quasi dagelijks geconfronteerd met andere drijfveren, levensritmes, oordelen, benaderingen van de work-life balans, enzovoort. Ook de Hudsons en de Insites slaan mij met regelmaat van de klok rond de oren met allerlei analyses van generatieverschillen. Er zal dus wel iets van aan zijn. En verschillende meningen dragen bij tot een rijke generatiemix.

Anders rekruteren
Terug naar mijn Cisco piramide. Ik besliste om een verjongingskuur door te voeren en systematisch jongeren te rekruteren. Het gevolg is én voelbaar én meetbaar. Niet alleen daalt onze gemiddelde leeftijd tot beneden de 40 jaar, maar vooral de spreiding wordt interessant: alle generaties zijn aanwezig én in voldoende mate.

Los van dit ‘demografische’ aspect voel ik de spirit die de youngsters ons bijbrengen. Met alle clichés vandien, maar vooral met een verhoogde dynamiek en een onbevangen ambitie en creativiteit.
Ik word hierbij enorm geholpen door het Cisco Sales Associates Program (CSAP) , waardoor ik jaarlijks meerdere talentvolle en ambitieuze, afstuderende jongeren kan aanwerven en inpassen in onze organisatie.

Op die manier wordt Cisco een rijke mix van generaties, en is het niet al My generation.

Leave a comment

1 Comments

  1. Nice one, Pol, en bovendien helemaal in de stijl van ‘Cisco Rocks’. Hoewel ik mij zelf ook al een eind ver in de rechterhelft van de Gausscurve der levensjaren bevind, heb ik met plezier kunnen vaststellen dat de gemiddelde leeftijd van alle Cisco Rocks Region Ambassadors zo rond de 32 jaar lag. Al dat jeugdig enthousiasme houdt ons jong van hart en geest! Groeten, Kris