BeLux Blog
Share

Het hagelde op de Ventoux, wat een geluk


June 2, 2010


Het zal je maar overkomen. Naar jaarlijkse gewoonte ga ik in mei met vrienden-voor-het-leven een weekje fietsen in Frankrijk. Dit jaar logeerden wij in de buurt van de Mont Ventoux, dus: noblesse oblige, wij naar boven.

Maar wat wij bij het vertrek vreesden, gebeurde ook: regen, storm en hagel op weg naar Chalet Reynard. Afstappen dus, de volgwagen bellen en wachtend langs de weg even mijn e-mails checken, zoals het de digital cyclist betaamt.

Lees ik tot mijn genoegen op mijn smartphone dat Waals Minister-President Rudy Demotte tijdens zijn trip in Californië ook graag Cisco zou bezoeken. Vanzelfsprekend wil ik van de partij zijn, want er waait een frisse ICT-wind door Wallonië en wij willen daar graag aan meewerken.

TP Demotte Jouret

Dankzij het wonder dat WebEx heet, kan ik mijn collega’s over de grote plas informeren en samen een agenda opstellen. Demotte zal er ontvangen worden door onder meer Guido Jouret, Belg, wereldburger en CTO van onze Emerging Technologies Group.

Alleen, hoe kom ik nog in San José op die korte tijd? Snel een vlucht en een hotel boeken, afspraken schrappen en ter plaatse alweer met een jetlag worstelen? Geen prettig vooruitzicht, om van de kost maar te zwijgen.

Intercontinentale meeting zonder verplaatsing


Maar niet getreurd, Cisco beschikt over meer dan 800 TelePresence-installaties over de hele wereld. Via Outlook een vergaderzaal bij Cisco geboekt en met de auto in Frankrijk een korte verplaatsing gemaakt voor mijn virtuele meeting met de Minister-President in San José.

En ja, wij hadden een vruchtbare vergadering, in volle interactiviteit, ondanks de negen uur tijdsverschil. Die prijs heb ik wel moeten betalen: bij mij was het middernacht, in San José drie uur in de namiddag.

Geen probleem voor de Ventoux, want die was al lang in een donkere slaap verzonken. Tot volgend jaar. Trouwens, nog een geluk dat het hagelde op de Ventoux, anders was ik nooit op tijd gekomen voor mijn meeting met Rudy Demotte.

Tags:
Leave a comment