BeLux Blog
Share

Het geheel is meer dan de som van de delen


April 28, 2014


 

Verleden week hebben wij een feestje gebouwd: ons Unified Computing (UCS) viert zijn vijfde verjaardag, en de cijfers overtreffen onze stoutste verwachtingen. Bij de marktintroductie van UCS in 2009 zaten we in een barre economische periode: van de grote IT-budgetten van weleer bleven nog enkele kruimels over. Het was dan ook meer dan logisch dat velen zich afvroegen of het wel het juiste moment was voor Cisco om zich in een nieuwe markt te begeven waarin gevestigde spelers de plak zwaaiden. Vandaag zijn we wereldwijd de nummer twee in x86 blade servers. In Australië zijn we marktleider, in Belux zijn wij nummer twee, en kwartaal na kwartaal winnen wij marktaandeel, tot spijt van wie het benijdt.

De reden van dat succes? Onze visie en de unieke functionaliteiten van UCS, de eerste echte serverinnovatie in jaren.
In 2009 werden veel klanten geconfronteerd met de operationele complexiteit die heerste in datacenters. Niet de complexiteit van individuele technologieën was het probleem, wel de combinatie ervan.

UCS is méér dan een blade server. Klanten krijgen ook het chassis, een switch en het beheersysteem met het pakket. UCS is een architectuur die computing en netwerk verenigt en toegang tot virtualisatie en opslag faciliteert (voor een nog eenvoudigere koppeling met opslag hebben we de geïntegreerde datacentersystemen FlexPod en Vblock). Het geheel is meer dan de som van de delen.

UnifiedComputingSystem

 

Ondertussen hebben we wereldwijd al meer dan 30.000 UCS-klanten en het zijn allerminst kleine visjes. 75% van de klanten behoren tot de Fortune 500 bedrijven. Meer dan 3.850 partners verkopen vandaag Cisco’s UCS, meer dan de helft daarvan is gespecialiseerd in de technologie. Zo slaagden we erin om in amper vijf jaar tijd de tweede positie te bekleden in markt van de x 86 blade servers. Dat blijkt uit het IDC-rapport van februari 2014. Cisco is bovendien ook leider in het Gartner Magic Quadrant voor blade servers.

Hoewel ik het oordeel van Gartner zeker niet onderschat, hecht ik minstens evenveel belang aan wat onze klanten ons vertellen. “Door de keuze voor UCS waren we in staat het aantal servers te reduceren, ruimte te sparen, de operationele kosten terug te dringen en ons energieverbruik met tien procent te verminderen”, kreeg ik gisteren als antwoord. Een mens zou van minder gelukkig worden.

 

Tags:
Leave a comment