BeLux Blog
Share

Hardware means business


April 15, 2011


Ze komen er weer aan: de Data News Awards for Excellence. Een wedstrijd waar ik telkens naar uitkijk. Ten eerste omdat Cisco dit jaar alweer in aanmerking komt voor een van de prijzen. Maar ook de prijsuitreiking zelf is een van de gezelligste sociale evenementen in onze branche. Om het in Cisco-termen uit te drukken: een prima gelegenheid om het ‘human network’ nog eens uit te breiden.

De lezers van Data News bepalen zelf de shortlist met genomineerden en dat maakt de Awards zo gegeerd. Genomineerd worden voor een of meer van die ‘Oscars van de ICT-sector’ lijkt me een gezonde graadmeter voor de populariteit van je bedrijf.

De nominatie zelf vind ik al een hele eer en ik ben ook erg opgezet met de categorie waarin we dit jaar geselecteerd werden: Hardware company of the year.

Het klopt dat de meeste van onze producten zichtbaar en voelbaar zijn. Ze zitten in vier domeinen:

Borderless Networks, met onder andere routing, switching, mobility en security

Collaboration, met vooral telefonie, WebEx en videoconferencing

– Het nieuwe datacenter met virtualisatie en cloud computing

Video, video, video, of het nu digitale tv dan wel TelePresence betreft

UCS-B_close-up

In elk van deze vier categorieën hebben wij het afgelopen jaar heel wat interessante nieuwigheden gelanceerd zoals onze ASR routers, Nexus switches, EnergyWise, WebEx met HD video, Unified Computing System, enzovoort.

Ik ga voor de UCS

Aangezien ik geen deel uitmaak van de jury heb ik geen zwijgplicht en bijgevolg wél een spreekrecht. Dus, als ik zou mogen kiezen, dan ga ik radicaal voor ons Unified Computing System (UCS). Het innovatieve UCS is meer dan een product en maakt deel uit van een vernieuwende architectuur voor het datacenter. Cisco maakt komaf met de verschillende silo’s binnen het datacenter en creëerde een virtuele laag – Gartner noemt het Fabric Computing – waarbij servers, netwerk en storage samenkomen.

‘k Heb nog twee andere redenen waarom ik onze UCS nomineer. De ontwikkeling van deze datacenter-architectuur gebeurt in een zeer intense samenwerking met de technologieleiders in dit domein: Intel, VMware, EMC en NetApp die van bij het begin actief betrokken werden. Last but not least: UCS is gemaakt voor wie zijn eigen cloud wil bouwen. Dus krijgt UCS mijn stem omdat het veel meer is dan zomaar wat hardware.

Les jeux sont faits?

Geslaagde technologische vernieuwingen leveren altijd voordelen op voor de business. Dat is hopelijk ook de overtuiging van de specialisten die dit jaar in de vakjury van de Awards zetelen. De merites van beide andere genomineerden wil ik niet in twijfel trekken. Maar ik meen dat wij als ‘hardware company’ opvallend goede kaarten kunnen voorleggen. Dat de beste dus moge winnen. Nos jeux sont faits.

Tags:
Leave a comment