BeLux Blog
Share

Even naar het gemeenteloket in het shoppingcenter


February 19, 2014


Het is nu eenmaal zo in tijden van economisch herstel: we moeten besparen op alle niveaus. Federaal, regionaal en ook op gemeentelijk vlak. Niet evident, want de pensioenlast van gemeenten stijgt overal, meldde de VVSG. En dus knipt men in het ambtenarenapparaat: 435 jobs in Gent, 104 in Kortrijk, 1420 voltijdse banen in het district Antwerpen. Als inwoner van Brecht ging de discussie voorlopig aan mij voorbij, maar weldra zal elke gemeente moeten bezuinigen. Dat wordt lang aanschuiven aan de loketten.

Met een beetje meeval of het nieuwe werken kan men – zoals ik – zijn dagindeling wel aanpassen om tussendoor de administratieve zaken met de gemeente te regelen. Voor de overgrote meerderheid van de bevolking is dat jammer genoeg niet mogelijk. ‘Mensen met een normale job moeten al een dag verlof nemen om in het districtshuis terecht te kunnen’, luidde het bij de Antwerpse schepen. Het wordt voor de gemeenten een fikse uitdaging om de kwaliteit van hun diensten op peil te houden.

Virtueel loket

In Barcelona en Nice pioniert men met een initiatief dat ook bij ons niet zou misstaan: het ‘Virtual Citizen Services Centre’. Burgers pendelen naar het werk en springen even binnen in het virtuele loket in het treinstation, de bank of het postkantoor om face-to-face met een beambte te spreken via videoconferencing.

Met behulp van een printer, scanner en een documentcamera kan men alle administratieve formulieren in orde brengen ter voorbereiding van nieuwe rijbewijzen, bouwvergunningen, geboorteaangiften, enzovoort. De burger kan documenten ondertekenen en onder de documentcamera leggen om ze te overhandigen aan de expert op afstand. Alsof je in het gemeentehuis bent.

Zulke oplossingen vereenvoudigen de werking in elke overheid. Het enige wat je nodig hebt, is een internetaansluiting. Met onze breedbanddekking hoeft dat voor Belgische gemeenten geen probleem te vormen.

Er zijn burgers die zich erg comfortabel voelen bij e-government. Anderen hebben liever een persoonlijk contact. Met het virtuele loket van Cisco combineer je beide. Het laat de gemeenten toe om ondanks de besparingsrondes toch de loketdiensten uit te breiden. Net zoals je in de supermarkt naar het postpunt gaat: tussen twee boodschappen snel ook even ‘naar de gemeente’. Hoe gemakkelijk is dat?

Bart Vanden Wyngaerd

 

Bart Vanden Wyngaerd is Country Lead Collaboration bij Cisco Belux en gastblogger op Pol’s blog.

 

 

Tags:
Leave a comment