BeLux Blog
Share

Eggo investeert in draadloze AP’s van Meraki


July 5, 2019


Internet en technologie worden steeds belangrijker om showrooms optimaal te benutten: heel wat aanraakschermen geven de klanten dan ook al een sneak peek van hoe hun nieuwe aankoop er bij hen thuis zal uitzien. Dat is ook zo bij het Belgische bedrijf Eggo dat al 10 jaar gespecialiseerd is in keukens en dressings op maat.

Zij hebben daarom in al hun 50 showrooms wifi access points van Meraki geïnstalleerd. “We gebruiken in onze showrooms ook een aantal cloudapplicaties, daarvoor is een krachtige verbinding nodig. We werken al zo’n twee jaar aan onze digitale transformatie. Het verkoopproces is vandaag echt phygital, en daarin speelt betrouwbare en kwalitatieve connectiviteit een cruciale rol”, stelt Brand & Marketing Director Paul David.

Naast draadloos internet verving Eggo ook zijn switches. In beide gevallen koos het voor Cisco Meraki omdat alles via één cloud interface kan worden aangestuurd. Zo had de keukenleverancier plots van eender waar toegang tot de configuraties van zijn IT-netwerken.

“Ik kan centraal alle wifi-routers monitoren en nieuwe toevoegen. Troubleshooting van op afstand is ook een grote tijdsbesparing en een enorm pluspunt. En wat onze switches betreft gingen we van 10 megabit naar 1 gigabit per seconde, een veel hogere doorvoersnelheid”, vindt IT-directeur Philippe De Raedemacker.

 

Partner WIN installeerde het volledige IT-netwerk op minder dan een maand. Zodra een apparaat is aangesloten op het internet, worden de configuratie-instellingen automatisch opgehaald: binnen de 10 minuten is het toestel gebruiksklaar.

Wat De Raedemacker ook zeer handig vindt: Meraki zorgt automatisch voor een disclaimer wanneer klanten zich in de winkel met het wifi-netwerk verbinden. En biedt automatisch webfiltering aan waardoor klanten geen ongepaste websites kunnen bezoeken. Philippe De Raedemacker: “Bovendien is de prijs voor technologie van Meraki zeer concurrentieel, daarom testen we op dit ogenblik ook al hun camera’s. Ik kan vandaag meer doen, en sneller.”

Tags:
Leave a comment