BeLux Blog
Share

Diversiteit verdient een prijs


March 21, 2011


Bevestiging, iedereen heeft er wel eens nood aan, ook in het bedrijfsleven. De speciale prijs voor diversiteit die ons bedrijf vorige week in de wacht sleepte, is zo’n deugddoend gebaar van bevestiging.

Best Employer Belgium 2011

We kregen die prijs bij het jaarlijkse onderzoek naar de Beste Werkgevers van België, dat loopt in samenwerking met het Great Place to Work Institute. Door organisaties te bekronen die een voorbeeld zijn op het vlak van personeelsbeleid, wil die instelling HR verder professionaliseren. Het onderzoek wordt hier uitgevoerd door de Vlerick school, wat aan de uitgereikte prijs toch een extra cachet meegeeft.

Het is niet de eerste keer dat we de speciale prijs voor diversiteit ontvangen, in 2007 kregen we die onderscheiding ook. Toen bekroonde men onze praktijk om uiteenlopende types werknemers aan te trekken. Om een idee te geven: in Diegem werken vandaag veertig nationaliteiten. Ze werken samen, zoals mensen van diverse afkomst ook in de maatschappij moeten samenleven. Alleen al daarom vind ik het belangrijk dat ons bedrijf een afspiegeling is van de maatschappij.

Uit ervaring weet ik dat een inclusief personeelsbeleid een positieve impact heeft op onze groei en resultaten. Daarom voeren we ook al jaren consequent een gelijkekansenbeleid voor mannen en vrouwen. In 2006 hebben we daarvoor ook een speciale prijs gewonnen.

Zo’n hernieuwde bevestiging doet natuurlijk dubbel deugd. En toont duidelijk aan, zoals Vlerick aangeeft, dat diversiteit deel uitmaakt van onze hele bedrijfscultuur. Diversiteit zit simpelweg in ons DNA.

Diversity Award of Best Employer Belgium 2011

Diversity Goals

Dat inclusieve HR-beleid geven we vorm via de activiteiten van ons ‘Inclusion & Diversity’-team. Het ontwikkelingsplan van iedere medewerker bevat ook objectieven om diversiteit een prominente plaats te geven in de dagelijkse contacten met collega’s, managers en externen. Onder de noemer ‘More Together’ lanceerden we een interne campagne om iedereen over de concrete mogelijkheden te informeren.

Dit zijn maar enkele van de inspanningen die wij leveren om het belang en de voordelen van diversiteit uit te dragen. En we mogen terecht trots zijn op het resultaat.

De speciale prijs die Vlerick ons toekende, is een bevestiging maar vooral een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Wat mij nu al doet uitkijken naar de volgende editie van het onderzoek. De voorbije vijf jaren haalden we telkens de top tien in de categorie van bedrijven met meer dan 500 werknemers. Het is dus stilaan een mooie traditie geworden. En mooie tradities zijn er om in ere te houden.

Tags:
Leave a comment

1 Comments