BeLux Blog
Share

Cybersecurity heeft een potentiële waarde van 6,75 biljoen euro


July 20, 2016


Uit een studie van Cisco blijkt dat 71% van de organisaties vindt dat cyberdreigingen innovatie in de weg staan. 60% van hen staat daarom weigerachtig tegenover digitalisering.

Toch erkennen bedrijfsleiders het belang ervan, om competitief te blijven en te groeien. 64% is het er over eens dat cybersecurity een essentiële basis vormt voor hun digitale groeistrategieën. Meer nog, wij schatten dat cybersecurity de komende tien jaar 6,75 biljoen euro zal genereren.

Daarvan gaat bijna anderhalf biljoen euro naar het voorkomen van of beschermen tegen cyberaanvallen. Iets meer dan vijf biljoen euro dient om digitale initiatieven mogelijk te maken. Met andere woorden: als u investeert in een solide cybersecurity, dan versnelt u ook uw innovatieplannen.

Hier zijn vier principes waarmee u rekening moet houden voor een solide beveiliging:

  1. Medewerkers vormen nog altijd de belangrijkste verdediging tegen cyberdreigingen. Stel een cybersecurityexpert aan en zorg voor gepaste opleiding. Eventueel kunt u ook een beroep doen op externe managed security
  2. Schets uw risicoprofiel. Cybersecurity gaat niet alleen over technologie. In uw plan moet er ook plaats zijn voor governance, de wetgeving, de bewustwording van uw medewerkers en wat u moet doen ingeval van cybergevaar.
  3. Sommige aanvallen raken immers hun doel, ondanks de beveiligingsstrategie. Voorzie naast de proactieve dus ook reactieve processen. Zo kunt u het gevaar indijken tijdens een aanval, en voorkomen dat het opnieuw gebeurt ná de aanval.
  4. Gebruik een centraal systeem om alle beveiligingscomponenten aan te sturen, zodat ze bijvoorbeeld allemaal dezelfde policies

Bij Cisco focussen we op de dreigingen zelf. We analyseren de klok rond gedragspatronen via telemetrie en aanvullend onderzoek. Zo kunnen we kwaadwillige activiteiten opsporen, blokkeren en onze klanten ertegen beschermen. Onze beveiligingssystemen passen zich aan en leren van de nieuwe aanvalsmethodes voor een betere verdediging.

Met zo’n hyperbewuste architectuur ondersteunen we de groei van onze klanten. Zij willen immers maar wat graag een deel van die 6,75 biljoen euro.

 

 

 

Tags:
Leave a comment