BeLux Blog
Share

Collaboration voor iedereen


June 4, 2014


Verschillende studies van Gartner, Forrester en Frost & Sullivan tonen aan dat bedrijven constant op zoek zijn naar nieuwe manieren om virtueel te kunnen vergaderen. HD videoconferencing maakt die virtuele meetings efficiënter, medewerkers kunnen immers ook communiceren via lichaamstaal. Bij Cisco hebben we dat goed begrepen. Op Cisco Live stelden we onze nieuwe collaboration-oplossingen voor die bedoeld zijn voor alle werknemers, en dus niet enkel voorbehouden zijn voor de CEO’s van deze wereld. Maak kennis met onze DX70 en DX80.

Collaboration op de desktop
In de zoektocht naar de ideale collaboration-omgeving koppelden we een overvloed aan technologieën met onze desktop PC: voice-only telefoons, webcams, monitors, enzovoort. Het gebruik van al die technologieën voor het uitvoeren van specifieke taken, kost ondernemingen handenvol geld, omdat ze alle soft- en hardware afzonderlijk aankopen. Ook het IT-team is niet gelukkig met die warboel. De nieuwe desktoptoestellen van Cisco bieden een oplossing voor dat probleem. De DX-toestellen hebben de looks van een desktop PC, alle verschillende technologieën zijn er in geïntegreerd.

De toestellen zijn uitgerust met aanraakschermen en brengen alle Cisco- expertise rond HD video, high-end audio en webconferencing samen in één toestel. Dankzij het Android besturingssysteem kunnen andere partijen applicaties ontwikkelen om nog meer tegemoet te kopen aan de wensen van de gebruikers. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de integratie met een CRM-systeem.

De DX80 is uitgerust met Intelligent Audio-technologie, dat er voor zorgt dat hetgeen we zien gelijk is aan hetgeen we horen, omdat de technologie achtergrondgeluiden filtert. Door de Proximity-technologie kunnen gebruikers hun DX koppelen aan hun mobiele telefoon, zodat ze ook daar toegang hebben tot hun persoonlijke contacten en belhistoriek. De toestellen zijn uiterst geschikt voor het gebruik op gedeelde werkplekken omdat ze verschillende gebruikers kunnen “herinneren”. Een gebruiker hoeft enkel zijn logingegevens in te tikken, waarna het toestel zijn instellingen, contactlijsten, geschiedenis,… automatisch opzoekt.

Collaboration in de cloud
Last but not least maak ik u graag bekend met een andere opmerkelijke nieuwigheid. Onze TelePresence- en Webex-oplossingen kent u al, maar wist u dat u beiden nu ook kan combineren? De kracht van TelePresence met de schaalbaarheid en flexibiliteit van Webex brengen we samen in de Collaboration Meeting Rooms (CMR’s). Die voorzien iedereen van een eigen video vergaderruimte in de cloud. Daar kunt u altijd meetings hosten waar iedereen kan aan deelnemen vanop het toestel van hun keuze. Zelfs met een soft client zoals Microsoft Lync kunt u nu deelnemen aan een private cloud meeting.

Collaboration voor iedereen!

 

Tags:
Leave a comment