BeLux Blog
Share

Cisco Meraki voegt bezoekers automatisch toe als nieuwe lead in CRM


November 14, 2019


Het aanvullen en up-to-date houden van een contactendatabase is een tijdrovend en doorgaans manueel proces. Samen met de Gentse scale-up Teamleader en onze partner Cogetix hebben we dat proces nu geautomatiseerd. Door Meraki te koppelen met Teamleader CRM kunnen we de digitale aanmeldgegevens waarmee bezoekers zich registreren voor draadloos internet, automatisch in je contactendatabase droppen. Organisaties die gratis wifi aanbieden aan hun bezoekers, krijgen er zo ‘wifileads’ bij.

Een van de grootste voordelen van Meraki is dat het cloudnetwerk volledig programmeerbaar is. Er is een marketplace met tal van bestaande, gratis software om je netwerk via API’s te koppelen met bestaande toepassingen. Er is ook een ‘hub’ voor ontwikkelaars om eigen oplossingen te bouwen bovenop je Meraki wifi-netwerk. Dat zette ons samen met Teamleader aan het nadenken. Ook zij hebben een marketplace met applicaties om nog meer uit je CRM te halen.

Uit hun feedback bleek dat het voor organisaties niet eenvoudig is om hun CRM-contactendatabase up-to-date te houden. Het is dan ook een taak die veel administratie met zich meebrengt. Omdat heel wat showrooms en kantoren al wifi aanbieden, kregen we het idee om klanten zelf via het wifi-portaal hun gegevens te laten toevoegen aan je CRM. Met onze integratie kun je bezoekersgegevens immers automatisch als een nieuwe lead in je CRM importeren.

Teamleader promoot ontwikkeling van wifileads
Cisco programmability expert Antoine Engelen bouwde zelf het prototype voor de integratie tussen de API’s van Teamleader en Meraki. Vervolgens maakt onze partner Cogetix gebruik van het Teamleader Integration Fund om een definitieve versie te ontwikkelen. Met dat fonds wil Teamleader een ecosysteem bouwen rond zijn CRM. Intussen telt hun marketplace ruim 170 applicaties die je kunt koppelen.  Per gebruiker worden gemiddeld zo’n vijf externe applicaties via Teamleader gebruikt.

De definitieve versie van de integratie – wifileads – is klaar en nu al gratis beschikbaar in de Teamleader Marketplace. Teamleader-klanten die surfen via Meraki kunnen er onmiddellijk mee aan de slag. In slechts vier stappen hebben ze hun Cisco Meraki-netwerk met Teamleader gekoppeld – zonder extra soft- of hardware, noch technische kennis. Wifileads is ook conform met GDPR: de gebruikers van je netwerk geven immers al dan niet toestemming om de gegevens op te slaan.

De wifileads API vertelt in een overzichtelijk dashboard hoeveel wifi-gebruikers er zijn en hoeveel contacten al met succes aan Teamleader zijn toegevoegd. Het enige wat de medewerkers nu nog moeten doen, is hun bezoekers stimuleren om de gratis wifi te gebruiken!

Andere koppelingen mogelijk

Met de ontwikkeling van wifileads onderscheiden Cisco Meraki en Teamleader zich echt van de concurrentie. Het volledige proces van registratie van nieuwe contacten en leads is nu geautomatiseerd en dat biedt perspectieven voor organisaties die vaak bezoekers over de vloer krijgen. Tegelijk is het slechts één voorbeeld van de mogelijke use cases. Je kunt immers niet alleen CRM koppelen, je kunt elke zakelijke toepassing verbinden met Cisco Meraki. Ook in de toekomst zullen we blijven speuren naar opportuniteiten om met slimme API’s zakelijke meerwaarde te creëren voor onze Cisco Meraki-klanten. Zo kunnen zij het maximum uit hun draadloos netwerk halen.

Heb je een idee? Neem contact met ons of met je Meraki-partner.

Tags:
Leave a comment