BeLux Blog
Share

Cisco Belux lanceert derde Innovation Challenge


March 28, 2022


Topnieuws uit eigen huis! Onze Innovation Challenge is terug, en wel van nooit weggeweest. Na een eerste, fysieke editie in 2019 en een virtuele editie in 2020, gaan we op 4 mei van start met de derde versie van onze hackathon. Ditmaal doen we onze Innovation Challenge in hybride modus. Net als bij de eerste twee edities stellen we zes klantenteams samen die elk een oplossing ontwikkelen voor een businessprobleem in hun organisatie. Daarvoor krijgen ze in totaal drie dagen. Op 6 mei duidt de jury het winnende team aan na een pitchnamiddag. De winnaar wordt vervolgens begeleid om de testoplossing verder te professionaliseren en op punt te stellen.

Met de Innovation Challenge willen we zes klanten helpen om processen te automatiseren en innoveren. Elk team bestaat uit een achttal medewerkers van de klant en van hun Cisco- of ecopartner en ook twee Cisco innovatiecoaches. Het thema van de editie van dit jaar is mobiliteit en het Internet of Things. We willen nieuwe diensten activeren bovenop de intelligente infrastructuur van de klant, bijvoorbeeld via analytics, slimme camera’s of/en sensoren.

Tweede belangrijke verandering ten opzichte van de vorige twee edities is dat we ditmaal onze challenges bij de klanten zelf organiseren. “Hoe dichter bij de business hoe beter. Het laat ons toe om de technologieën die de teams ontwikkelen ook meteen in praktijk uit te testen. Dat zal het proces versnellen en de innovatie versterken. We kijken er heel erg naar uit om opnieuw te brainstormen met onze partners en klanten”, zegt Cisco Belux’ Chief technology and transformation officer Hugues De Pra.

Twee voorbeelden

Het universitair ziekenhuis van Charleroi heeft verschillende communicatiesystemen geïntegreerd om thuisverzorging mogelijk te maken. En restaurantketen Exki kon de klantencommunicatie verbeteren aan de hand van het draadloze netwerk. Hoe de hackathon hun business heeft verbeterd aan de hand van innovatie en nieuwe oplossingen, zie je in de video hieronder.

Het proces verloopt via de design-think methodologie voor innovatieprocessen. De teams worden daarvoor bijgestaan door het innovatie-adviesbureau Impact Valley, dat ook een twintigtal Cisco-medewerkers opleidde als innovatiecoach. Elk team krijgt twee coaches van onze Cisco Innovation Studio ter beschikking.

Innovation Studio

Met dat interne programma willen we onze medewerkers de mogelijkheid geven om innovatiecoach te worden. Tijdens hun opleiding leren ze innovatietechnieken aan als design thinking en collectieve intelligentie. Daardoor zijn ze ook in staat om hun interactie met klanten, partners, collega’s en daarbuiten te vernieuwen. Alles staat in het teken van cocreatie: innovatie is een pakket vaardigheden voor elk van onze medewerkers.

Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je team in via deze link.

Tags:
Leave a comment