BeLux Blog
Share

Cisco bekroont zijn partners na topjaar


November 30, 2017


Vorige week hebben we naar jaarlijkse gewoonte onze partners in de bloemen gezet. Zestig partners tekenden present op ons partnerevent in Diegem. We hebben liefst veertien prijzen uitgereikt, het resultaat van een grand cru jaar 2017.

Er vloeit steeds meer IT naar de cloud. Bedrijven hebben wel oren naar abonnementsformules voor onder meer unified communications, networking en security. Cisco betreedt hiermee nieuwe markten en onze partners en klanten geloven sterk in dat nieuwe businessmodel. Ze vinden bij middelgrote bedrijven makkelijker ingang met onze nieuwe technologieën zoals Hyperflex (hyperconverged infrastructure), Spark of Meraki.

Daar hebben een aantal partners bijzonder slim op ingespeeld: Cameo Global met zijn UC-as-a-service toepassing CloudBlu (87% omzetgroei!), Uptime – dat een heel sterk datacenteraanbod opbouwde voor onze commercial markt (ook hier een groeispurt van 85%), en ook NRB dat zijn volledige hybrid en private cloud strategie entte op Cisco.

Managed services in trek

Daarnaast is een sterke stijging bij de partners die hun eigen dienstenaanbod hebben uitgebreid met managed services bovenop de integratie van networking of security, met daarbij veel aandacht voor Meraki. Uitblinkers daar zijn SpotIT en ConXion in België en POST in Luxemburg, dat na amper een jaar al een marktgroei van 30%. POST heeft een recurrent inkomstenmodel, wat prima aansluit op het cloudmodel van Meraki.

Aan distributeurskant verdiepte TD Azlan zich ook in de verkoop van Meraki. Zij duidden security aan als een van hun groeipijlers, wat voorlopig resulteert in bijna 40% groei in commercial bestellingen. Ze zijn de snelst groeiende distributeur.

Ook sterke groei bij traditionele partners in ‘traditionele segmenten’

En het zijn niet alleen de middelgrote bedrijven die stilaan overschakelen naar nieuwe IT-as-a-service. Onze traditionele partners Proximus, Telindus, BT en Didata hebben allen hun positie bevestigd in hun segment van grote bedrijven en overheidsorganisaties.

Proximus zag dit jaar een groei van ruim twintig procent in routing en switching en industrialiseerde Meraki LAN en WLAN met zijn Smart Network oplossing. BT zorgt voor recurrente inkomsten met clouddiensten op basis van Cisco-technologie en vertaalt een globaal aanbod in een lokale aanpak. Didata onderscheidde zich door zijn bijzondere focus op de verkoop van services (+18%). Daarnaast verbeterden ze hun positie bij de grote accounts, met uitschieters bij de overheid (+21%) en in de gezondheidszorg (+95%!).

Telindus ten slotte maakte gebruik van Cisco Capital om zijn managed service aanbod te versterken zonder impact op de balans. Hun investeringen zijn nu operationele uitgaven, wat de cashflow positief beïnvloedt. Bijzonder slim.

Adviserende rol zorgt voor toegevoegde waarde

Bijna alle laureaten onderscheiden zich vandaag door hun adviserende verkoopaanpak, ook al ligt de zuivere productverkoop al even achter de rug. SpotIT haalt klanten in huis waar kwaliteit en beveiliging heel kritisch zijn, ConXion adviseert onder meer rond security awareness en GDPR en ook POST neemt een adviesrol aan. Bij onze Digital Media Resellers, een nieuwe categorie van partners met focus op online verkoop, focust Bechtle ook op die absolute meerwaarde voor de klanten. Bechtle wordt hoog ingeschat, van de kleine onderneming tot en met het topsegment. Dat werpt vruchten af met een double digit groei in networking.

Partner Personality of the year

Ten slotte willen we nog even stilstaan bij een ondernemer pur sang die zijn bedrijf naar ongekende hoogten stuwt. ConXion groeit zeer sterk en dat mag Chris Debyser op zijn conto schrijven. Chris schat de waarde van partnerships hoog in en dat levert een open, positieve en creatieve samenwerking op. ConXion zet sterk in op customer value, het codewoord bij de Oost-Vlamingen. Dat levert een incrementele business op van nu al 2 miljoen euro. Proficiat, Chris !

Veertien prijzen voor even veel straffe partners die uitblinken door hun visie, kwaliteit, zin voor innovatie en verkoopstrategie. Mogen ze inspirerend werken zodat we steeds meer klanten kunnen helpen in hun zoektocht naar ‘easy IT’. Net zoals Cisco Spark meteen werkt moeten ook onze complexere technologieën meteen draaien volgens het principe van de zero touch integration. We automatiseerden met onze application-centric infrastructure al het datacenter, dit jaar deden we via ‘intuitive networking’ hetzelfde met het netwerk: meer automatisering, meer inzicht, meer intelligentie, meer cyberveiligheid. Intuitive wordt de motor van onze groei.

Arnaud Spirlet

 

Alle laureaten nog eens op een rij:

 • Collaboration Partner of the Year Award: Cameo
 • Data Center Partner of the Year Award: Uptime
 • Cloud and Managed Services Partner of the Year Award: BT
 • Distributor of the Year Award: TD Azlan
 • Cisco Capital Partner of the Year Award: Telindus
 • Services Partner of the Year Award: Dimension Data
 • Enterprise Partner of the Year Award : Dimension Data
 • Commercial Partner of the Year Award: Spotit
 • Enterprise Networks Partner of the Year Award: Proximus
 • Cloud Builder Partner of the Year Award: NRB
 • Security Partner of the Year Award: ConXion
 • SMB Partner of the Year Award : Bechtle
 • Meraki Partner of the Year Award : POST Luxembourg
 • Partner Personality of the year: Chris Debyser, ConXion

 

 

Leave a comment