BeLux Blog
Share

Cisco bekroont zijn partners na opnieuw een topjaar


November 12, 2019


Naar jaarlijkse traditie heeft Cisco Belux zijn partners bekroond voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Onze partner van het jaar komt ditmaal uit Luxemburg: Post Telecom heeft een spectaculaire groei opgetekend met Cisco Meraki en wist ook in andere marktsegmenten van Cisco zeer sterk te groeien. Filip Millet van Computacenter is onze Partner Personality of the Year. Gefeliciteerd aan allen!

Post Telecom besliste enkele jaren geleden om in te zetten op de LAN en Wireless LAN-producten van Meraki, en plukten dit jaar de vruchten van hun strategie met een groei van maar liefst 60%. Ze presteerden niet alleen goed met Meraki, ze pakten ook uit met 70% groei in services, 40% in collaboration en 55% in switching. Post is dan ook onze welverdiende Partner of the Year.

De Enterprise Partner of the Year werd Proximus. Ze slaagden erin om het voorbije jaar met 50 procent te groeien in verkoop van Cisco hard- en software en zelfs meer dan 200 procent in services, ondanks een absoluut recordjaar in 2018. Proximus slaagde er ook in om 40 procent meer Cisco-diensten te verkopen aan kmo’s dankzij zijn lokale aanwezigheid in alle regio’s van het land, goed voor de award als Small Business Partner of the Year. En het hield niet op voor Proximus, want ze haalden ook de Collaboration award binnen met een opmerkelijk succes in Cisco cloud calling én het grootste videoproject van het jaar met Fednot.

Ook NTT België rijfde de prijzen binnen. Niet alleen als Commercial Partner of the Year met heel wat new names, ook in de publieke sector scoorden ze mooie resultaten dankzij een duidelijke langetermijnstrategie. Als klap op de vuurpijl haalden ze op hun eentje 40 procent van de totale verkoop van DNA Centre in ons land, met ook uitmuntende verkoopcijfers van Cisco Catalyst 9000. Onze nieuwe Enterprise Network Partner of the Year is dan ook een echte Intent-Base Champion! NTT Luxemburg was dan weer de eerste die het Enterprise Agreement proactief commercialiseerde. Dat zijn liefst vier awards!

Infrastructuur

NRB werd dit jaar verkozen tot Cloudpartner of the Year. Hun cloud is helemaal gebaseerd op technologie van Cisco van computing tot networking met Cisco ACI. Onze Security Partner of the Year is geen onbekende. SpotIT bevestigde zijn Partner of the Year status van 2018 en is als enige partner in ons land zowel een networking (NOC) als security operations centre (SOC) voor Cisco-producten. Bovendien past het bedrijf een ‘SpotIT on SpotIT’-strategie toe: alle Cisco-producten die ze ondersteunen, werden eerst geïnstalleerd en getest in hun eigen infrastructuur. Dankzij hun security managed services groeide hun Cisco-dienstverlening met 50%.

Orange Business Services, dat over een van de meest uitgebreide wide area networks van Europa beschikt, werd in FY2019 een pionier van onze software-defined WAN technologie. Vorig jaar groeiden hun Cisco-activiteiten hierdoor met 50%. Interligo kon bestaande accounts uitbreiden én haalde nieuwe klanten binnen met Cisco Data Center-infrastructuur, goed voor 36% groei.

Tech Data is onze Distributor of the year met een omzetgroei van 22 procent, waarvan 50% in security. Bovendien verkochten ze tweemaal zo veel diensten en collaboration hard- en software. Ze converteerden zo een aanzienlijke uitbreiding van hun klantenbestand, en dit is een bekroning voor een opmerkelijk parcours dat nu al twee jaar aanhoudt.

Partner Personality of the year

Tot slot willen we ook nog een welbepaalde persoon in de bloemetjes zetten, met name Filip Millet van Computacenter – dat als partner ook de Capital én de Customer Experience Awards binnenhaalde met een vierdubbele groei van hun service business.

Filip is al jaren een trouwe ambassadeur van onze technologie. Hij zal ons altijd sterk aanbevelen bij klanten maar is ook een goede sparringpartner om onze dienstverlening te verfijnen. Hij kan al eens aanduiden waar het pijn doet. Deze specifieke prijs is overigens het resultaat van een ‘community vote’: Filip werd door onze 65 Cisco BeLux-collega’s samen aangeduid als onze meest invloedrijke Cisco Champion. Nogmaals een hele dikke proficiat, Filip! En eeuwige dank voor onze geweldige samenwerking..


Alle laureaten nog eens op een rij:

 • Enterprise Partner of the year : Proximus Belgium            
 • Meraki Partner of the year: Post Telecom   
 • Commercial Partner of the year: NTT Belgium            
 • CX Partner of the year: Computacenter      
 • Collaboration Partner of the year: Proximus Belgium
 • Public Partner of the year: NTT Belgium    
 • Cloud partner of the year: NRB     
 • Enterprise Network of the year: NTT Belgium            
 • Cisco Capital partner of the year: Computacenter            
 • Entreprise Agreement of the year: NTT Luxembourg      
 • Small and medium Enterprise partner of the year: Proximus Belgium           
 • Security partner of the year: SpotIt
 • SDWAN Partner of the year: Orange Business Services
 • Data Centre partner of the year: Interligo   
 • Distributor of the year: Tech Data 
 • Personality of the year: Filip Millet
 • Partner of the year: Post Telecom
Tags:
Leave a comment