BeLux Blog
Share

Circuit van Spa-Francorchamps voortaan « 100% connected »


August 24, 2018


Twee jaar geleden kondigde het iconische Circuit van Spa-Francorchamps een nieuwe digitale strategie aan. Het circuit wil het meest geconnecteerde circuit ter wereld zijn. Samen met Proximus heeft Cisco het circuit nu uitgerust met supersnel internet.

Vanaf vandaag krijgen bezoekers toegang tot gratis wifi en extra diensten. Met een ‘digitaal circuit’ wil Spa nieuwe ervaringen mogelijk maken voor het publiek en vooral jongeren warm maken voor live automobielsport.

Proximus won de aanbesteding om het circuit van Spa-Francorchamps integraal uit te rusten met supersnel internet. Het volledige circuit, de kantoren, de paddocks en alle tribunes zijn nu uitgerust met in totaal ongeveer 350 draadloze antennes van internetpionier Cisco. De Cisco Aironet modellen 1560 en 3800 communiceren via het allersnelste protocol 802.11 ac wave 2.

Die laten een erg hoge densiteit toe, wat betekent dat erg veel bezoekers tegelijk op het internet kunnen. Proximus voorzag ook Internet of Things-switches die in de toekomst gegevens van slimme sensoren zullen terugkoppelen.

Het Circuit van Spa-Francorchamps wil het draadloze netwerk gebruiken om tal van nieuwigheden te lanceren. Zo wil het op termijn mogelijk maken om op de piste te rijden met een VR-bril. “En zou het niet fijn zijn om de koers te volgen vanuit wagens met on-board camera’s?”, vertrouwde Nathalie Maillet, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps, me toe tijdens een vergadering eerder dit jaar.

Afspraak dit weekend voor een nieuwe autosportervaring !

Tags:
Leave a comment