Cisco Suomi
Share

Uuden alku


21.9.2015


Minulle uuden alku on aina tarkoittanut mahdollisuutta, jotain positiivista, motivoivaa, jännittävää. Suhtautuminen uuteen syntyy henkilökohtaisten kokemusten kautta. Siitä, miten muutokset ovat kohdelleet meitä yksilöinä tai yrityksinä, ja miten muutostilanteen on osannut kääntää omaksi edukseen. Muutoshallinta onkin yksi haastavimmista taidoista niin yksityiselämässä kuin yritysjohtamisessa.

Ciscolla on edessään uuden alku. 20 vuotta yhtiön pääjohtajana toiminut John Chambers päätti antaa tilaa uudelle johtajasukupolvelle. Seuraajaksi näihin suuriin saappaisiin astui Chuck Robbins. Hän aloitti virallisesti tehtävässään 26.7.2015.

Olen erittäin iloinen tästä valinnasta. Mielestäni saimme erittäin vahvan, analyyttisen sekä maanläheisen johtajan, joka kuuntelee asiakkaita, kumppaneita sekä työntekijöitä. Tulemme saamaan tästä muutoksesta uutta vauhtia yhtiömme muutoksessa kohti digitalisaation, kaiken internetin sekä älykkäiden ICT-arkkitehtuurien markkinajohtajuutta. Haluamme olla ykkönen IT-yhtiöistä maailmassa.

Digitalisaatiolla ketteryyttä

Myös Suomeen keväällä valitun hallituksen edessä on monia uudistuksia. Alusta saakka Juha Sipilän johtama hallitus on osoittanut haluavansa monessa asiassa uuden alkua. Kyky uusiutua onkin nyt yhteiskunnallemme tärkeämpää kuin koskaan. Velkaantuminen pitää saada taittumaan ja uusia työpaikkoja pitää pystyä luomaan. Tehtävä ei ole helppo, mutta tämänkin alun kanssa olen positiivinen.

Hallitusohjelmassa digitalisaation mahdollistamia uusia toimintamalleja, uutta tehokkuutta sekä innovaatioita tuodaan osaksi yhteiskunnan keskeisiä toimia. Cisco on maailmanlaajuisesti mukana monessa vastaavassa hankkeessa, kuten esimerkiksi tukemassa Barcelonan kaupungin digitalisaatiota. Haluamme olla aktiivisesti osana myös Suomen muutosta.

Muutos on nykymaailmassa jatkuva tila ja muutosvauhti vain kiihtyy. Uuden alun jälkeinen uusi suunta ei aina ole helppo löytää. Suuntaa pitää osata muuttaa ketterästi, jos se ei heti alussa näytä olevan oikea.

Try fast – fail fast.

Muuttumiskyvystä on tehtävä kilpailukyky. Muuttumiskyky vaatii ketterän organisaation, kyvyn innovoida nopeasti sekä sitä tukevan ketterän IT:n – Fast IT:n.

Tämä on myös alku Suomen Ciscon uudelle blogille. Kiihtyvä muutostahti vaatii nopeaa kanavaa tuoda julki uusia ajatuksia sekä esimerkkejä siitä, kuinka maailman muutoksista saa tehtyä menestyksekkään uuden alun. Miten luoda Fast IT? Miten hyödyntää digitalisaatiota? Miten pärjätä kiihtyvässä muutoksessa?

Uusi alku on mahdollisuus – annetaan sille mahdollisuus!

Leave a comment