BeLux Blog
Share

Cisco vereenvoudigt met Back to Business (B2B) de terugkeer na werkonderbreking


June 14, 2019


Of het nu gaat om een werkonderbreking na de geboorte van een kind, een ziekte of sterfgeval van een familielid of een andere reden: bij Cisco willen we collega’s helpen bij de terugkeer naar de werkvloer. Daarom lanceren we deze maand het Back to Business (B2B)-programma in Belux. Dat moet helpen om goede afspraken te maken rond eventuele werkonderbrekingen, hoe werkgever en medewerkers onderling contact zullen houden en hoe de medewerker nadien wil terugkeren.

Back2business is een initiatief voor elke medewerker. Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met uitdagingen die ons weghouden van het werk. Tijd die we nodig hebben om te zorgen voor anderen die ons nauw aan het hart liggen of voor onszelf tijdens een moeilijke periode. De volgende grote uitdaging vormt daarbij steeds de terugkeer naar de werkvloer.

Yip

In februari trok Cisco-medewerker Remco van der Panne met zijn vriendin naar China om hun 6 jaar oude adoptiezoontje Yip te ontmoeten. Begin maart kwam het gezin aan in Nederland waar Remco van enkele weken adoptieverlof kon genieten om zich aan de nieuwe gezinssituatie aan te passen en heel wat praktische zaken te regelen.

Aan onze Nederlandse collega’s vertelde Remco daarover: “In mei begon ik van thuis opnieuw te werken, met behulp van de videoconferencingtechnologie van Cisco. Mijn manager en ik bespraken de prioriteiten en met mijn directe collega’s in Amsterdam sprak ik af in een gezellig restaurant vlakbij het kantoor om in een ongedwongen sfeer te kunnen bijpraten. Het maakte de stap van afwezig zijn naar opnieuw aan de slag gaan heel wat kleiner.”

Aan de slag

Heel wat papa’s zijn om uiteenlopende redenen nog steeds onzeker om een langere periode vaderschapsverlof te nemen. Als werkgever wil Cisco het welzijn van de nieuwe familie vooropzetten en een veilige omgeving creëren waarin collega’s ervaringen kunnen delen.

Zijn managers moedigt Cisco dan weer aan om open gesprekken te hebben met hun teamleden, over hoe het met hen gaat en of ze geen hulp of steun kunnen gebruiken. Back to Business maakt deel uit van Cisco’s Inclusion & Collaboration-programma, waarmee we niet alleen diversiteit promoten maar ook de balans tussen werk en privé zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Tags:
Leave a comment

1 Comments

  1. That is one of the reasons I work at Cisco, the Human Aspect!