BeLux Blog

Cybersecurity heeft een potentiële waarde van 6,75 biljoen euro

Uit een studie van Cisco blijkt dat 71% van de organisaties vindt dat cyberdreigingen innovatie in de weg staan. 60% van hen staat daarom weigerachtig tegenover digitalisering.

(more…)

Shadow IT ontploft, maar er is hulp onderweg

Lufthansa gaat wifi aanbieden op zijn langeafstandsvluchten, dat is handig om weten – ik merk dat ik altijd en overal naar wifisignaal zoek. Gelukkig is er in tegenwoordig in bijna elk bedrijf waar ik kom wel wifi beschikbaar. Nochtans heeft dat wel even geduurd. Ook voor wifi geldt dat het pas onder impuls van consumerization doorbrak in bedrijven. In de begindagen brachten medewerkers zelfs eigen access points mee, vaak ‘clandestien’. Ongewild zette men zo de poort naar het bedrijfsnetwerk wagenwijd open..

(more…)

Uw datacenter online in minder dan een uur

Op ons partnerevenement in San Diego hebben we deze week HyperFlex gelanceerd, een flexibele, zogenaamde hyperconverged datacenteroplossing, gebaseerd op onze succesrijke UCS-portfolio. Met andere woorden: één kant-en-klaar product dat zowel rekenkracht, netwerkconnectie, opslag en virtualisering biedt. Hiermee vullen we de laatste overgebleven leemte in ons aanbod en maken we onze “compute”-visie en -strategie nog duidelijker: één werkwijze en één beheersysteem voor alle datacentersystemen. (more…)

Tags:, , , , , , ,

Alea jacta est

Enige tijd geleden ontving ik een brief van de Rijksdienst voor Pensioenen. Die begon als volgt: “Geachte heer, wij hebben uw recht op rustpensioen als werknemer ambtshalve onderzocht. Weldra hebt u recht op een maandelijks brutobedrag én een maandelijkse pensioenbonus.” Mij bevalt vooral de uitdrukking rustpensioen en pensioenbonus. Ik krijg dus een bonus om uit te rusten. Het wordt eventjes wennen.

(more…)

Ook in de cloud willen we kwaliteit

Cisco-cloud-providerVorige maand is Wuala, een clouddienst van opslagfabrikant LaCie, er definitief mee gestopt. Ze waren zo vriendelijk om me daar in de zomermaanden al op te wijzen. Zo kon ik nog rustig m’n foto’s downloaden en lokaal archiveren. Vorig jaar hadden de klanten van onlineopslagbedrijf Nirvanix amper twee weken de tijd. Het zijn jammer genoeg geen uitzonderingen en ze verhogen de potentiële onzekerheid rond cloud. Bij Cisco hebben we daarom een kwaliteitslabel ingevoerd. Onze partners worden gecertificeerd op hun architectuur, hun dienstverlening en de beschikbaarheidsgarantie. (more…)

Telecomleveranciers op zoek naar nieuwe verdienmodellen

Moedig debat van de drie grote serviceproviders Mobistar, Proximus en Telenet bij BELTUG eergisteren. Uitdagingen en opportuniteiten delen terwijl de competitie meeluistert, het is niet evident. Conclusie: telecomproviders staan boeiende tijden te wachten op voorwaarde dat ze blijvend innoveren. De vette vissen van tien jaar geleden zijn er niet meer en dus moeten ze op zoek naar nieuwe verdienmodellen, zoals cloud en het internet of things. Wij mochten mee aan de praattafel. Als je strategieën gelijklopen, innoveer je immers ook best samen. (more…)

Cisco NetAcad-student één maand CEO van Adecco Australië

Waar netwerken al niet goed voor zijn. Al jaren leren we bij Cisco aan studenten hoe ze computernetwerken moeten ontwerpen, installeren en onderhouden, via het Networking Academy Program (NetAcad). Daartoe werken we nauw samen met onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en sociale organisaties overal ter wereld, ook in België.

(more…)

Netwerkconfiguratie programmeren halveert TCO

Vorig jaar nam Cisco het Zweedse Tail-f over, een leverancier van software voor netwerkbeheer. Met hun technologie kunnen organisaties het gegevensverkeer van zowel traditionele als virtuele netwerken regelen. Het laat IT-organisaties toe om de provisioning van fysieke of virtuele switches te automatiseren in functie van het gegevensverkeer van de applicaties die op het netwerk draaien. Dankzij die automatisering kunnen ze tot 50 procent van hun kosten voor configuratie en netwerkbeheer schrappen.

(more…)

Ik beperk me niet graag tot ‘My generation’

Ik ben een babyboomer. Volgens een recent opiniestuk in De Volkskrant behoor ik tot
De grootste, welvarendste, best opgeleide en volgens sommigen meest verwende én tolerante generatie die de wereld ooit heeft gekend”.

“Nou moe”, zou mijn grote vriend Guust Flater zeggen.

(more…)

Nieuwe productfamilie moet Internet of Things versnellen

Tegen 2020 zullen naar verwachting 50 miljard toestellen en andere dingen met het internet verbonden zijn. Dat is inmiddels voldoende gekend. Vandaag is 99% van alle dingen dat echter nog niet. Het Internet of Things zou dan ook enorme kansen op efficiëntiewinst moeten gaan bieden aan bedrijven en overheden.

(more…)

More Posts